Moped & motorcykel

 

För att en försäkring ska gälla för din EU-moped krävs det nästan alltid att den är låst med minst två godkända lås. Detta är det många som inte vet. Men med tanke på vad en EU-moped kostar rekommenderar vi att du gärna väljer ett så kraftigt lås som möjligt. Godkända lås hittar du hos din låssmed och en förteckning över vilka godkända lås som finns finner du på www.ssf.nu.

Till en vanlig moped som inte är registreringspliktig använder du också med fördel ett godkänt MC-lås så att du vet att du gjort det lite extra svårt för tjuven. Oavsett typ av moped är det väldigt bra om du kan låsa fast den i något fast föremål. Anteckna ram- och motornummer samt märk din moped med personnummer så ökar chansen avsevärt för att få tillbaks den efter en eventuell stöld.

För motorcyklar kräver ofta försäkringsbolagen lite extra för att du ska få ersättning vid stöld. Kontakta ditt försäkringsbolag och fråga vad som gäller för just din motorcykel. Precis som för moped och cykel är det en fördel om du har möjlighet att låsa fast motorcykeln i ett fast föremål. Det finns även fasta burar som kan användas för att ställa motorcykel i vid t ex uppställning i P- garage. Olika former av transpondrar finns nu på marknaden som underlättar spårning av t ex motorcyklar och snöskotrar. Fråga SSF och ditt försäkringsbolag.

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.