Larm

 

Inbrottslarm

Ett inbrottslarm i sig är inte något inbrottsskydd! Försäkringsbolagen ser ett inbrottslarm som ett komplement till det mekaniska skyddet. Utan godkänt mekaniskt skydd kan du få problem med ersättning vid ett eventuellt inbrott. Väldigt få försäkringsbolag kräver att du ska ha inbrottslarm i ditt hem. Bara om du förvarar mycket värdefulla saker eller har någon specifik verksamhet i ditt hem ställs krav på detta. I de fallen specificerar oftast ditt försäkringsbolag vilken typ av inbrottslarm du ska installera.

 

Det är skillnad på larm och larm

Det finns många bra produkter som monteras och säljs av seriösa säkerhetsföretag och dessa inbrottslarm är ett mycket bra komplement till ditt inbrottsskydd. Men det finns också en mängd produkter som man egentligen inte vet ett dugg om hur de fungerar då de aldrig testats och inte monterats av utbildad och kunnig personal.

Marknaden för inbrottslarm har på senare år exploderat. Det säljs och monteras tusentals inbrottslarm, så kallade hemlarm, varje månad runt om i landet. Dessvärre fungerar de i många fall inte som ett fullgott inbrottsskydd och kostar mer än det smakar.

Det framgår dessutom sällan var och hur ditt hemlarm ska monteras. Varje bostad ser annorlunda ut och precis som för det mekaniska skyddet så måste en viss del skräddarsys speciellt för ditt hem. Den asiatiska tillverkaren av ditt hemlarm vet knappast hur många terrassdörrar och fönster ditt hem i Sverige har. En magnetkontakt till ytterdörren samt en rörelsedetektor till ett hus på 5 rum och kök blir svårt att larma med den utrustningen.

 
Checklista

o      Prata alltid med en auktoriserad låssmed eller Svenska Stöldskyddsföreningen innan du bestämmer dig.

o      Leta alltid efter SSF:s öga eller certifieringsmärke på larmet.

o      En förteckning över certifierade anläggarfirmor hittar du på www.ssf.nu eller i SSF:s säkerhetsguide.

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.