Fritidshus


Fritidshuset inbrottsskyddar du i princip på samma sätt som ditt hus. Men fritidshuset bör du dessutom komplettera ytterligare med låsöglor och hänglås på fönster och terrassdörrar då fritidshuset vanligtvis står tomt under längre perioder.

Inbrottslarm är inte alltid användbart då fritidshuset kan ligga avsides och långt från larmcentralens väktare eller uppmärksamma grannar. Det är bättre att så långt som möjligt försöka tömma huset på värdesaker. Har du egen infartsväg kan en vägbom göra stor nytta. Finns det permanentboende i närheten så försök att få grannar att titta till ditt hus då och då. Det du inte kan ta med dig hem i form av värdesaker märker du med hjälp av märkboxen som du köpt hos din låssmed. Då får du också dekaler att sätta upp på fönster och dörrar som talar om för tjuven att allt av värde är märkt och därmed också svårt att sälja.

 

Tips: Larm för temperatur, elförbrukning och översvämning kan vara mycket bra som komplement. Sådana finns idag som kan kopplas både till din mobil och till larmcentral. Brandlarm ska alltid vara kopplat till larmcentral för att du ska kunna känna dig riktigt säker.

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.