Dörrar

 

Inbrottsskyddande dörrar, även kallade säkerhetsdörrar, finns i olika klasser. Vanligast är klass 2 eller klass 3. Dessa dörrar används främst i flerfamiljshus men är mycket bra även för villan och sommarstugan. Det finns olika standarder och certifikat på dessa dörrar. Prata med din låssmed eller ditt försäkringsbolag innan du bestämmer dig för vilken typ du vill ha och behöver.

Äldre befintliga dörrar kan förstärkas så att de uppfyller ett gott inbrottsskydd. I en äldre fastighet kanske man varken vill eller får byta dörr, då kan gallergrindar och så kallade dörrförstärkningsbehör användas. Oavsett vilken dörr du har så ska det alltid (om det är en utåtgående dörr) finnas en bakkantssäkring eller motsvarande så att inte dörren kan lyftas bort.

Gör det till en vana att alltid låsa och stänga ytterdörren även när du är hemma. Kom ihåg att stänga och låsa terrassdörren efter stunden på terrassen. Plocka gärna ur plånböcker, bilnycklar och mobiltelefoner ur jackfickor i hallen och lägg de längre in i huset.

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.