Båt

 

Båtstölder och speciellt stölder av utombordare har länge varit ett stort problem. Precis som för bilar finns det idag startspärrar och larm men ingen av dessa har ännu kunnat certifieras och ”godkännas”. Precis som för motorcyklar, snöskotrar med mera finns det även här möjlighet till att montera transpondrar som spårar en stulen båt.

Båtmotorn kan du låsa fast med hänglås och låskätting i lägst klass 3 eller med speciellt avsett bultlås/båtmotorlås. Båtar som väger över 200 kg ska du låsa fast i en godkänd stävögla med kätting och hänglås i lägst klass 3. Var noga med hur infästningen till bryggan görs så att det inte utan svårighet går att demontera öglan. Har du din båt förvarad på trailer så ska båten vara fastlåst med hänglås och kätting i klass 3 och trailern ska vara låst med kulkopplingslås. SSF hjälper dig med mer information.

Som alltid gäller det att du kommer ihåg att plocka ur det värdefulla (som är löst) ur din båt innan du lämnar den. Märk elektronisk utrustning, motor och båt så underlättar det för polisen om de hittar det efter eventuell stöld.

Kom alltid ihåg att läsa villkoren i ditt försäkringsvillkor innan du bestämmer dig för köp av produkt. Det skiljer en del på kraven mellan olika försäkringsbolag.

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.