Att skydda sitt hem

 

Följ våra råd och tips om hur du säkerställer inbrottsskyddet på ditt hus. Vissa åtgärder kan du göra själv men ta för vana att alltid prata med en auktoriserad låssmed innan du börjar så att du använder rätt produkter för just ditt hem. Inbrottsskyddet får inte innebära att du och din familj inte snabbt kan komma ut om olyckan skulle vara framme. Din låssmed hjälper dig att se till att ditt hem har fria utrymningsvägar vid en eventuell brand.

Kontakta alltid en auktoriserad eller certifierad låssmed när du ska skydda din bostad från inbrott. Du får då hjälp med att hitta rätt produkter och har garantier på att installationen görs korrekt. Du får även hjälp med vilka grundkrav som de flesta försäkringsbolag ställer på ditt hem eller ditt fordon.

Varje dag, året runt, slår inbrottstjuvar till mot bland annat villor, lägenheter och fordon. Värdesaker och klenoder försvinner, hus och bilar vandaliseras och vi får ofta betala med både tid och pengar. Kapitalvaror går att ersätta och skador efter vandalisering kan vi ofta reparera, men känslan som lever kvar efter att en objuden gäst varit i hemmet är svår att bli av med.

Tyvärr är det svårt att helt förhindra brott. Den inbrottstjuv som är skicklig kommer också in. Men de flesta inbrott begås av tillfällighetstjuven som ser att huset är tomt eller att dörr och lås är av dålig kvalitet eller helt enkelt olåst.

Genom några enkla åtgärder kan du försvåra för tjuven och därmed förhoppningsvis minimera risken för inbrott i just ditt hem eller ditt fordon.

Hos SSF, Svenska Stöldskyddsföreningen, får du tips och råd kring din säkerhet. Du kan också ta del av de säkerhetsföretag som är auktoriserade eller certifierade. Här hittar du även de produkter som är certifierade. Certifierade produkter är de som försäkringsbolagen menar med ”godkända”.

Du får gratis rådgivning från SSF via telefon: 0771-773 773.

Leta alltid efter SSF:s märke på säkerhetsprodukter som till exempel dörrar, lås, galler och inbrottslarm. Då vet du att produkten är certifierad och provad. Och kom ihåg, köp aldrig inbrottsskyddande produkter av en försäljare vid dörren!

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.