Google tar upp kampen med oseriösa låssmeder

24 Februari 2021

 

Söker man på ordet låssmed på Google får man inte längre upp några betalda annonser. Detta efter att sökmotorn stoppat all annonsering för låssmeder.

– Efter att ha sett en ökning av oseriösa aktörer och bedrägerier har vi för närvarande stoppat denna typ av annonsering, kommenterar Google till tidningen Säkerhetsinstallatören.

Förutom i Sverige har annonserna även tagits bort i Nederländerna, Tyskland och Belgien. SLR har den senaste månaden fått höra om tre olika tillfällen där falska låssmeder ställt till med problem. Förbundet ser därför positivt på åtgärden.

Annonser på Google gör så att man hamnar högst upp i Googlesökningar, vilket skulle kunna få en falsk låssmed att få mycket större kundantal, samt en känsla av legitimitet – i och med att företaget dyker upp som en av de första träffarna.
– Efter att ha sett en ökning av oseriösa aktörer och bedrägerier kopplat till annonser för låssmedstjänster har vi för närvarande stoppat denna typ av annonsering i bland annat Sverige för att skydda våra användare, säger Google i en kommentar till Säkerhetsinstallatören.

Vidare berättar företaget att det ännu inte finns något bestämt datum för hur länge annonsstoppet ska gälla.
– Vi arbetar ständigt på nya, bättre sätt att motverka oseriösa aktörer och fortsätter att utforska lösningar för att minska bedrägerier och säkerställa att företagsannonser är relevanta och användbara för våra användare, kommenterar företaget. 

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.