Första mötet för SLR:s framtidsgrupp: ”Lika intressant som viktigt”

19 Januari 2021

 

 

Fredagen 15 januari samlades Framtidsgruppen för första gången. Gruppen har skapats på initiativ av SLR med ambitionen att definiera branschens svårigheter och möjligheter i framtiden, samt säkerställa att SLR jobbar med rätt saker.

Tanken från början var att konstellationen skulle träffas över två dagar i järnvägsknuten Hallsberg, men planerna gick om intet på grund av coronaviruset. I stället blev det ett långt förmiddagsmöte på den digitala mötesplattformen Microsoft Teams.

– Det är klart att det hade varit bättre att träffas på riktigt, men trots det digitala spelrummet tycker jag att det blev ett väldigt givande möte, säger SLR:s ordförande Håkan Dosé som varit drivande i gruppens bildande.

Framtidsgruppen består av SLR och tio medlemsföretag i olika storlekar med säte i olika delar av landet. Från större företag som Certego och Byggbeslag till mindre som Lidingö Lås & Larm och Alingsås Lås & Larmservice.

– Det är absolut vitalt att ha med företag i olika storlekar. Vi behöver säkerställa att SLR jobbar med rätt saker framåt, och att vi har en balans så att både större och mindre företag känner att vi driver deras frågor, säger Håkan Dosé.

Ämnena som avhandlades var alla riktade framåt, bland annat genom feedback till ett styrelseförslag kring SLR:s utbildningsfond, hur yrket bör benämnas, och hur SLR:s auktorisation kan förstärkas.

Mötet klockade in precis under tre timmar och avslutades med att flera deltagare beskrev mötet som ”jätteintressant” och att de gärna skulle fortsätta med gruppen.

– Jag kan bara hålla med. Det var lika intressant som det var viktigt för SLR:s framtid. Jag ser redan nu fram emot nästa möte, säger Håkan Dosé.

0 kr
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.